Nintendo DS i Playstation Portable | PSP DS Konsole przenosne - handheld - Skizo.org

StartWiadomosciKatalog gierPremieryRecenzjeRankingi

Recenzje


 
   
 Wg alfabetu:DSiWareABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Contra 4  (15871)

NJUSY



Bonusy w Contra 4

[skizo], 2007-10-14 10:17:13

Contra 4 w US!

[skizo], 2007-10-06 22:06:06

Video z Contra 4 DS!

[skizo], 2007-06-30 11:18:42

Contra 4 DS. Obrazki!

[skizo], 2007-06-29 12:00:41

Konami zapowiada Contra 4! UPDATE - obrazki!

[saptis], 2007-06-21 01:40:15


RECENZJA



Na plus

Na minus
Nasza ocena

9


Must have!




Oldskool pełną gębą. [skizo], 2008-01-06 21:21:10

Kiedy pojawiła się w sieci pierwsza wzmianka o pracach Konami nad grą z kultowej serii Contra pomyślałem sobie, że pewnie firma chce nabić sobie trochę kasy i wypuści półprodukt dla „uczczenia” 20-stolecia serii. Na szczęście kolejne informacje, a później obrazki i filmiki powoli zaczęły rozwiewać moje wątpliwości. Po kilku godzinach zabawy wiem, że były one zupełnie nieuzasadnione a Konami dostarczyło nam naprawdę rasowy produkt, choć nie dla każdego.


Contra to jeden z najstarszych i najbardziej znanych przedstawicieli klasycznego gatunku „chodzonych, scrollowanych strzelanek” zwanych także jump, run & gun. Nasz bohater, który od zawsze kojarzył mi się z Rambo, ma równie proste zadanie jak wspomniany kolo – zniszczyć wszystko co stanie mu na drodze do celu. Słowo „proste” w przypadku tej serii nie znaczy „łatwe” ale o tym później. Grę rozpoczynamy dokładnie tak samo jak pierwszą część, co w pierwszej chwili może nas nieco zmylić, ale nie dajcie się zwieść – to żaden remake, a pełnokrwista czwórka, której akcja dzieje się tuż po wydarzeniach z Contra III. Od samego początku mamy prawdziwy "sajgon" - pociski fruwają z każdej strony, hordy przeciwników wyskakują z najmniejszej dziury, trupy leżą co krok, a nam pozostają tylko zwinne palce i refleks. Jeśli nigdy nie miałeś okazji zagrać w Contrę to przygotuj się na prawdziwy sprawdzian cierpliwości. Gra wymaga wielkiej uwagi, nie ma tu ani chwili „luzu” – jeden prosty błąd oznacza pewną śmierć a po wyczerpaniu się wszystkich żyć musimy zaczynać etap od początku, a liczba kontynuacji jest ograniczona. Najlepszym lekarstwem jest uczenie się etapów na pamięć, co jest bardzo charakterystyczne dla gier arcade poprzedniej dekady. Kiedy pojawi się wróg, na którą platformę w danym momencie wyskoczyć, gdzie zebrać wybrany rodzaj broni, przydany na uzbrojonego po zęby bossa, to pytania, na które musicie poznać odpowiedź. W innym przypadku czeka Was niechybna śmierć i rzut konsolą o ścianę :P

Studio Wayforward bardzo poważnie podeszło do klimatu gry, starając się dać fanom jak najwięcej z pierwszej Contry i widać to od samego początku. Grafika i muzyka nawiązują do swoich poprzedników, są jednak odpowiednio podrasowane na miarę obecnych czasów jeśli chodzi o 2D. Trzeba przyznać również, że autorzy wykonali kawał dobrej roboty jeśli chodzi o design poziomów, które doskonale sprawdzają się na dwóch ekranach Deesa. Grając w „czwórkę” nie mogłem się oprzeć wrażeniu, że czas stanął w miejscu a ja nadal mam naście lat i zagrywam w automatowych budach. Niestety, refleks już nie ten i wiele godzin spędziłem zanim udało mi się ukończyć wszystkie etapy. Trzeba przyznać, że Konami wysoko postawiło poprzeczkę. Nawet na najłatwiejszym poziomie gra jest bardzo trudna, co na pewno zniechęci młodszych graczy. Dla wytrwałych jednak czekają specjalne bonusy. Po ukończeniu właściwej gry dostajemy specjalne questy np. przejście całego etapu na jednym życiu :P, a za pozytywne zakończenie każdego z nich otrzymujemy ekstra punkty. Po uzbieraniu odpowiedniej ich ilości, możemy odblokować oryginalną Contrę oraz Contrę II. To bardzo dobra zagrywka, która mocno dopinguje do zaliczenia wszystkiego co nam zaserwował developer.

Konami sprawiło wielką niespodziankę wszystkim fanom staroszkolnych strzelanek i godnie uczciło 20-lecie serii. Znajdziemy tutaj wszystko co najlepsze w serii i gatunku czyli dużo biegania, skakania, strzelania i wysoki, może nawet nieco za wysoki dla laików, poziom trudności, który zmusza nas do naprawdę ciężkiej „pracy”. Tytuł gorąco polecam wszystkim, którzy nie boją się wyzwań, mają zgrabne palce, dużo wytrwałości i kochają arcade.

RECENZJE CZYTELNIKÓW



Nie ma żadnej recenzji od użytkowników | Napisz recenzję!


GAMEPLAY




GALERIA




--- Klik to Zoom ---



2007-06-29


2007-06-29


2007-06-29


2007-06-29


2007-06-29



Contra 4

PlatformaNintendo DS
WydawcaKonami
Gatunekstrzelanka
Premiera2007
USA  15 listopada 2007

WASZA OCENA
Ilosc głosów: 36
8.9
 

Zobacz, kto głosował »


Czekaja na grę: (2) Bear, lukasblogos,


Aktualnie grają: (4) narkoman, Black Star96, LucynaLucyna, Disper,


Fani tej gry: (25) jakub93, Nox_A15, marcin_N, GoMati, skizo, Ihsus, cep6, Twisterek, ReaL_OTi, omen99, Bust, Bartek478, Maynard, grzybiarz, deq, xionacz, C-Boy, narkoman, stolik, Koschei, sEbeQ13, yacolek, LucynaLucyna, Disper, Axel93,


Grę ukończyli: (34) Twisterek, skizo, DaReQ, GoMati, Ihsus, Nox_A15, sebol417, Bartek478, Bust, omen99, C-Boy, Maynard, grzybiarz, Guile, ZeU, deq, xionacz, daredevil, Akuma, Escad, adzik74, Koschei, Dark koki, Roxas, Donay, KUBUS90, Axel93, LucynaLucyna, sashh, Karakan, Disper, Axel93, Vader171, luchos,


KOMENTARZE

Vanmpir

07.11.2007, 15:26

Jeszcze tylko parę dni... =D




 Gram w: Obecnie w nic nie gram | Mój profil »

Ihsus

12.11.2007, 00:52

jeszcze jeden dzien... jeden dzien zeby znowu pobiegac z gola klata z karabinem~po dzungli i zabijac wszystko co sie rusza i strzela w ciebie bialymi kropkami!




 Gram w: Obecnie w nic nie gram | Mój profil »

mastergreg

13.11.2007, 19:42

to już dziś :) . ale coś na razie roma nie ma ..




 Gram w: Obecnie w nic nie gram | Mój profil »

Mati20041

13.11.2007, 19:54

bo romów w ogóle nie ma, są tylko dyskietki na półkach sklepowych :P




 Gram w: Obecnie w nic nie gram | Mój profil »

skizo

14.11.2007, 07:29

Premiera przesunieta na 23 listopada :(




 Gram w: Obecnie w nic nie gram | Mój profil »

ReaL_OTi

14.11.2007, 23:10

Mnie nie kręci, jestem za mało old schollowy na to. Mnie nie przekonuje ani graficznie ani grywalnie. Sentyment niby jest ale to już nie to. Ale jak pogram trochę to może ocenie. Na razie 6/10 ze względu na sentyment. :/




 Gram w: Obecnie w nic nie gram | Mój profil »

Dalthon

15.11.2007, 00:48

stare dobre czasy... tylko kto #@%$%^$^%& wymyslil strzelanie pod "Y"??????




 Gram w: Obecnie w nic nie gram | Mój profil »

jakub93

15.11.2007, 17:57

Genialne. Nie mam nic więcej do powiedzenia. Narazie dochodzę tylko do końcówki 2-giej planszy




 Gram w: Obecnie w nic nie gram | Mój profil »

Ihsus

15.11.2007, 20:10

Przypomnialy mi sie czasy kiedy z kasy z komuni kupilem sobie pegazusa odpalilem legendarne 168 in 1 i pierwsze co wlaczylem to byla Contra. Z wypiekami na twarzy przechodzilem nastepne etapy i brnelem sie dalej nie wylaczajac konsoli przez pare dni. Bylem zachwycony. Nie wiem jak to zrobili ale udalo im sie dokonac tego samego w Contra 4. Nie mam absolutnie zadnych zastrzezen. Co tu jeszcze robicie! Grac w to DAMN IT!




 Gram w: Obecnie w nic nie gram | Mój profil »

saptis

15.11.2007, 22:38

Dla tego do teraz mam Pegasus'a z gra Contra. :)




 Gram w: Obecnie w nic nie gram | Mój profil »

Liquid Snake

16.11.2007, 21:17

Mam, gram, w muzeum w tej grze jest przegląd wszystkich części, nawet nie wiedziałem że ich jest aż tyle :) gra trudna jak to w Contrach.




 Gram w: Obecnie w nic nie gram | Mój profil »

ReaL_OTi

16.11.2007, 21:41

Ja się wgryźć nie mogę tak więc zostaje przy 6/10... Niestety jak dla mnie to marna gierka... :/




 Gram w: Obecnie w nic nie gram | Mój profil »

LeiD

16.11.2007, 23:32

Bo za trudna, co ? :)




 Gram w: Obecnie w nic nie gram | Mój profil »

jakub93

16.11.2007, 23:34

Jejeje 3 lvl :D




 Gram w: Obecnie w nic nie gram | Mój profil »

dżonyłoker_real

17.11.2007, 09:18

Ponieważ trudna ta giera, nawet jej nie macam. Po co się wkurzać ;P




 Gram w: Obecnie w nic nie gram | Mój profil »

saptis

17.11.2007, 10:58

Nie wkurzac, gra trzyma poziom, przeciez nie o to chodzi zeby przebiec cala plansze na jednym zyciu - jaka w tym zabawa. :)




 Gram w: Obecnie w nic nie gram | Mój profil »

Ihsus

17.11.2007, 11:11

A dla tych dla ktorych gra jest za trudna to zostal slynny KONAMI CODE.




 Gram w: Obecnie w nic nie gram | Mój profil »

saptis

17.11.2007, 17:35

o razu sprawdzilem, ale jakos mi nie dziala :)




 Gram w: Obecnie w nic nie gram | Mój profil »

Myzrael

17.11.2007, 20:21

A mi wogóle ta gra nie działa. 2 białe ekrany :O




 Gram w: Obecnie w nic nie gram | Mój profil »

marcin_N

17.11.2007, 20:26

Hype'a nabralem do tej gry ale na razie nie mam za bardzo jak zagrac, wiec wlaczylem na emu NESa Contre i musze powiedziec ze jezeli gra dziala na tych samych oldschoolowych to normalny must-have.
btw Contra z NESa tez wciaga jak bagno ;]




 Gram w: Obecnie w nic nie gram | Mój profil »

daredevil

24.11.2007, 21:23

Bardzo fajna gierka... i ta muzyka przywraca dawne wspomnienia :P narazie doszedlem do 3 poziomu :D 8/10




 Gram w: Obecnie w nic nie gram | Mój profil »

Edgeworth

28.11.2007, 18:57

Przy tej części wersja nesowska to jest po prostu bajeczka dla grzecznych dzieci - myślałem że dam rade na normal - phi! - dopiero na easy udało mi sie przejść do drugiego levelu:P Ale całoksztaltnie miodzio!!




 Gram w: Obecnie w nic nie gram | Mój profil »

Liquid Snake

28.11.2007, 22:11

Ja doszedłem do harbour, masakra, trudna jest.




 Gram w: Obecnie w nic nie gram | Mój profil »

mastergreg

28.11.2007, 22:22

gra jest cudowna , a końcówka 4 etapu jest po masakryczna ! Super połączenie oldschoolowego klimatu i paru fajnych nowości :) Swietna gra !




 Gram w: Obecnie w nic nie gram | Mój profil »

LeiD

28.11.2007, 23:11

Tylko na moje oko kilka razy trudniejsza niż ta na NESa... Albo to ja się zestarzałem bo tą na NESa konczyłem bez zadnej kontynuacji a tutaj 3 level i dziękuję :)




 Gram w: Obecnie w nic nie gram | Mój profil »

skizo

29.11.2007, 12:00

Ciężko odblokować Contra i Contra C z Nesa :( Po zakończeniu gry musimy wykonać kilka zadań....




 Gram w: Obecnie w nic nie gram | Mój profil »

grzybiarz

29.11.2007, 13:01

na gamefaqs jest save, to mozemy sprawdzic jak to wyglada, ale nie lubie grac na czyims save'e :)




 Gram w: Obecnie w nic nie gram | Mój profil »

Nox_A15

19.12.2007, 00:35

Panowie - trenujcie, trenujcie, tutaj wszystko jest do przejścia. Jako oldschoolowiec i hardcorowiec jakich mało już po tym padole stąpa nawet nie spojrzałem na Easy (co nie znaczy, że nie polecam tego trybu osobom chcącym odpalić grę z ciekawości), to byłaby dla mnie osobista herezja. Gra dosłownie od pierwszych sekund przypomniała mi "Stare Dobre Czasy", dawno się tak nie bawiłem i nie przypominam sobie, aby jakakolwiek produkcja od czasów Pegasusa stawiła przede mną tak wymagające wyzwanie. Niemniej 14. grudnia (aż muszę sobie zanotować :)) główny boss zginął w męczarniach, a dzisiaj (znaczy - wczoraj, przed północą) ukończyłem tryb z zadaniami. Co mogę napisać o samej grze - świetna oprawa audiowizualna, powalająca akcja na dwóch ekranach jednocześnie, świetne lokacje, genialny klimat... do tego produkcja nie jest "sztucznie" podpięta pod wszystkich - to gra przede wszystkim dla hardcorowców i dobrze, że twórcy przy tym pozostali. Oczywiście jeżeli ktoś chce jedynie spróbować swoich sił ma tryb Easy. Widać dzięki temu, że postawiono przede wszystkim na dobrą zabawę - nie chcesz - nie musisz grać na trudniejszych poziomach, ale nie oczekuj taryfy ulgowej jeżeli zapragniesz grę ukończyć w całości. Do tego dochodzi genialna zawartość dodatkowa do odblokowania (w pełni dostępna także dla najłatwiejszego trybu)! To po prostu część serii, która stanowi godne ukoronowanie jej dwudziestolecia! Wszystkiego Najlepszego Contra!




 Gram w: Obecnie w nic nie gram | Mój profil »

cep6

28.01.2008, 13:20

wypasik..mecze jak narazie 3dni contre i jest wypas rzucilem sie na trym normal, ale jak sie okazalo narazie nie dla mnie:p..gram na easy i juz prawie przechodze mysle ze dzisiaj sie uda..graifika jak dla mnie 7 muzyka 7 midonosc 10..daje grze 8/9..POLECAM!!..




 Gram w: Obecnie w nic nie gram | Mój profil »

ReaL_OTi


07.02.2008, 17:52

Dzięki Multi gra zyskała w moich oczach wiele. 8,5/10 w moim mniemaniu... chętnie zmieniłbym tą 6. :P




 Gram w: Metal Gear Solid: Peace Walker | Beat City | Mój profil »

Daim


07.02.2008, 18:29

Ale to multi to chyba nie przez wi-fi?




 Gram w: Aliens Infestation | Ultimate Mortal Kombat | Mój profil »

ReaL_OTi


07.02.2008, 18:50

A przez co? :O Na jednej konsoli 2 osoby nie pograją... :D




 Gram w: Metal Gear Solid: Peace Walker | Beat City | Mój profil »

Daim


07.02.2008, 23:43

tzn chodzilo mi o to czy moge w to popykac z ludzmi z calego swiata. Pewnie nie




 Gram w: Aliens Infestation | Ultimate Mortal Kombat | Mój profil »

grzybiarz


17.03.2008, 11:07

Ufff... wczoraj wieczorem nastąpił wielki moment. Przeszełem Contre. Na Easy, ale zawsze coś. By odblokować bonusy mam przejść na Hardzie?




 Gram w: Obecnie w nic nie gram | Mój profil »

El sUawKo


17.03.2008, 14:23

wystarczy w trybie challenge mode sie pobawić jak przjedziesz 4 zadanka to contra z nes'a sie odblokuje
powodzenia z harde ja narazie męcze narazie na normalu :D




 Gram w: Fire Emblem: Shadow Dragon | Dragon Quest IV: Chapters of the Chosen | Mój profil »

grzybiarz


18.03.2008, 16:31

Uff, udało mi się odblokować nowe postacie! Laskę i robota :). Strasznie trudne te challenges, ale ostatnio nie rozstaję się z DSem i znajomi pomagają :)




 Gram w: Obecnie w nic nie gram | Mój profil »

deq


14.05.2008, 11:12

Mega! Wlasnie tego oczekiwalem po contrze. W cholere szybka i nie pierdzieli sie z graczem:D Oldschoolowy poziom trudnosci, to lubie. Kiedys wszystkie gry takie byly i nie bylo save czy checkpoint. Kociec żyć = koniec gry. Zamiata. Moze nie jest tak ciekawa jak Hard Corps na Genesisa ale w pyte trudniejsza:DDD




 Gram w: Lufia: Curse of the Sinistrals | Grand Theft Auto: Chinatown Wars | Mój profil »

xionacz


27.05.2008, 15:13

powracaja wspomnienia ;DD




 Gram w: Moto Racer DS | Chrono Trigger | Mój profil »

narkoman


20.07.2008, 12:25

uff, mam Contra4 od kilku dni i męczę ją od początku na HARD (fajniejsza muzyka) i nie przeszedłem jeszcze 1 levelu, ale to nic. Przy tej grze przypomniało mi się jak często wciskałem :START>EXIT>NEW GAME i od początku bo zabił mnie gość który nie powinien był tego zrobić. Pomimo poziomu trudności gra nie zniechęca ani trochę. BAJKA i powrót do przeszłości.




 Gram w: Contra 4 | Mój profil »

narkoman


20.07.2008, 12:27

btw.czy ktoś wie w jakiej ilości sztuk gra się sprzedała?




 Gram w: Contra 4 | Mój profil »

andrzej560


15.02.2009, 19:38

Gra fajna, ale jest to na siłe zrobione remake. Ja wolę "trylogię" z Pegasusa.




 Gram w: Obecnie w nic nie gram | Mój profil »

Bust


15.02.2009, 20:26

jaki remake ? i na jaką siłę ? przecież to całkiem nowa gra, mega grywalna i pod zadnym względem nie ustepująca poprzedniczkom, wg mnie to najlepsza contra jaka wyszła




 Gram w: Picross 3D | Phoenix Wright Ace Attorney: Trials and Tribulations | Mój profil »

supaplex


15.02.2009, 21:03

poza tym trojka wyszla na snesa a nie na nesa.




 Gram w: The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D | Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors | Mój profil »

stolik


16.02.2009, 10:14

Bust nie przesadzaj nie jest najlepsza ;D wszystkie części są najlepsze ;D
tak 3 wyszla na snesa a potem byla odgrzana na GBA...

dobrze że pozostawili typową muzyczkę dla Contry !






 Gram w: Advance Wars: Dual Strike | Mój profil »

Bust


16.02.2009, 12:13

stolik nie napisałem że jest najlepsza, napisałem że wg. mnie jest najlepsza, może dlatego że mogę ją mieć zawsze przy sobie ;)
a tak obiektywnie to tak jak napisałeś nie jest najlepsza i nie jest najgorsza to poprostu kolejna trzymająca poziom serii contra




 Gram w: Picross 3D | Phoenix Wright Ace Attorney: Trials and Tribulations | Mój profil »

stolik


17.02.2009, 09:26

no to jest z pewnością + że można mieć tą Contrę zawsze przy sobie! hehe
(chociaż patrząc na sprawę z homebrew, to poprzez emulatory nesa snesa etc...
to prawie wszystkie Contry można mieć przy sobie xD)




 Gram w: Advance Wars: Dual Strike | Mój profil »

Daim


17.02.2009, 18:31

dla mnie najlepsza pozostanie contra the hard corps, a zaraz po niej wlasnie contra4




 Gram w: Aliens Infestation | Ultimate Mortal Kombat | Mój profil »

deq


17.02.2009, 19:24

przydal by sie jakis port hard corps:P z tego co pamietam na emu smiga z jakas chora predkoscia hehe




 Gram w: Lufia: Curse of the Sinistrals | Grand Theft Auto: Chinatown Wars | Mój profil »

andrzej560


19.02.2009, 15:52

Wyraziłem swoją opinię. Właśnie przed chwilą ukończyłem.Super Gra. Pisząc "trylogia" miałem na myśli C, Super C i C Force. I te 3 uwielbiam. Natomiast jeżeli się jej dokładnie przyjrzeć, to "czwórka" jest tak naprawdę zbiorem wszystkich "Contr" w jednym. Dodali Bajery i np extra jest ta wyciągarka, czy miło jest sobie połupać w "Combat School" po ukończeniu gry :P Jednak pewnie wielu by nie sięgnęło po tą grę gdyby np nazywała się Lethal Gun. Contra4 jest super ale miliard razy lepsze są Contra, Super Contra i Contra Force :P




 Gram w: Obecnie w nic nie gram | Mój profil »

stolik


19.02.2009, 18:15

andrzej560 - masz racje byla contra force ale chyba to nie była oficjalna gra z serii contra ? (moze sie myle)

wyciągarka hahahah- przypomina mi to TurricanaII

okropnie trudna jest ta contra

contre1 przechodzę w 15-20 minut xD
(tak wiem chwalę się, specjalnie)




 Gram w: Advance Wars: Dual Strike | Mój profil »

andrzej560


19.02.2009, 20:27

C Force była oficjalną (chyba?) Contrą od Konami, ale jedyną Contrą, gdzie nie ma kosmitów :P

A ja sam nie wiem w ile czasu przechodzę Contrę na jednym życiu popijając herbatę i mając zawiązane oczy. Chyba jakieś 5 minut :P
I C4 jest super, ale klasyki lepsze:P
P.S. Dla fanów Contry powstanie film! http://www.youtube.com/watch?v=SKBCcA9LJzk&feature=channel_page




 Gram w: Obecnie w nic nie gram | Mój profil »

orius


19.02.2009, 21:23

Andrzej, puknij Ty się w łeb :P To jest jajcarski fantrailer :P




 Gram w: Rock Band | Crash Bandicoot XS | Mój profil »

andrzej560


20.02.2009, 17:40 | Komentarz modyfikowano: 2009-02-20 17:40:55

@Orius: Wiem, że to jest jajcarski fantrailer. Zorientowałem się tydzień temu po 2 sekundach filmiku. Ja już nie wiem na tych forach muszę wszystko pisać z nadmiarem emotikonek i z wyjaśnieniem w cudzysłowie co miałem na myśli pisząc post. Eh... :P
P.S. Ale jakby jakiś dobry reżyser zrobił Contrę i Metal gear, to bym poszedł do kina :PP




 Gram w: Obecnie w nic nie gram | Mój profil »

orius


20.02.2009, 20:39

A to zwracam honor ;) Jakoś tak odebrałem to iż wierzysz że jest to prawdziwy trailer prawdziwego filmu :P




 Gram w: Rock Band | Crash Bandicoot XS | Mój profil »

karotka97


25.06.2009, 11:17

nigdy nie lubiałem tej gry

blee

ale kazdy ma swoje zdanie :)




 Gram w: Riz-Zoawd | Kingdom Hearts 358/2 Days | Mój profil »

sashh


22.01.2010, 23:20 | Komentarz modyfikowano: 2010-01-27 14:11:27

Doskonała, miód na me kochające NESa serce.




 Gram w: Picross DS | Tetris DS | Mój profil »

andrzej560


25.04.2011, 15:37

Soundtrack świetny, jednak dalej ubolewam nad brakiem oryginalnych bossów i poziomów :( To samo z Alien Wars




 Gram w: Obecnie w nic nie gram | Mój profil »


 Zaloguj się w skizo.org


Login:

Hasło:

    

  • Zarejestruj się

  • Przypomnij hasło


  • Najnowsze gry w katalogu gier: Killzone: Mercenary (ngp), Dragon Quest VII (3ds), Tearaway (ngp), Drill Dozer (gba), Tiny Hawk (psp), Puzzle Series Vol. 9: Sudoku 2 Deluxe (nds), Hamster to Kurasou (nds), Me Monstar: Hear Me Roar! (psp), One Epic Game (psp), OMG-Z (psp), Gakken Youten Rank Jun Series: Nippon no Rekishi DS (nds), Gakken Youten Rank Jun Series: Kagaku DS (nds), Kirby's Mass Attack (nds), Aliens Infestation (nds), Captain America: Super Soldier (nds), Super Pokemon Rumble (3ds), Theatrhythm Final Fantasy (3ds), Driver Renegade (3ds), Cubic Ninja (3ds), Pac-Man & Galaga Dimensions (3ds),



    skizo.org (c) 2004-2010 | rss | Gry na gaminator.pl: Nowe gry - Najlepsze gry
    Konsole i telefony komórkowe - PlayStation Portable | Nintendo DS | GameBoy Advance | Retro | iPhone
    All Rights Reserved
    do góry ^